Kunstfietsroute 9 en 10 juni 2019
Okkenbroek: The Movie
Activiteiten
Kunst & straattheater
Kunst van hier tot Ginder steunen?
Voorgaande jaren...
Een schitterende fietstocht door het buitengebied van Deventer!
Start in Okkenbroek of op een ander punt van de route
09 & 10 juni 2019 | 16e editie Kunstfietsroute
Lekker fietsen en tegelijkertijd genieten van kunst & theater!

locaties (2018) info 2019 volgt zsm

1. Terras à la Monique
Terras à la Monique

Monique Lensink  |  Oerdijk 141  |  7435 PJ Okkenbroek
T: 0570-551348
W: www.cafe-okkenbroek.nl 

U bent tijdens de kunstfietsroute van harte welkom op het gezellige terras Café & Terras à la Monique, en neem gerust een kijkje in één van de prachtige zalen.
 

2. Jochems Bloemen
Jochems Bloemen

Jochems Bloemen | Bathemerweg 24 | 7448 PH Haarle

 Jochems Bloemen is een familiebedrijf dat zomerbloemen en snijheesters als snijbloem teelt. Bijna het hele seizoen worden bloemen verkocht. Dit wordt bereikt door een uitgebreid assortiment van pioenen in het voorjaar, via sneeuwbessen in het najaar naar skimmia planten in de winter. De producten zijn bestemd voor bloemisten en particulieren.
Het bedrijf is gevestigd op Erve Klein Vagevuur, net buiten de bebouwde kom van Nieuw Heeten. Mede door de mooie ligging aan de voet van de Sallandse Heuvelrug wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de natuur bij het telen van de gewassen.
 

3. De Oarns Hoeve
De Oarns Hoeve

De Oarns Hoeve  |  Familie Besten   Eekteweg 1  | 7448 PN Haarle |
 
Tussen de natuurgebieden ‘De Sallandse Heuvelrug en ‘Het Boetelerveld’ ligt ‘De Oarns Hoeve’ van de familie Besten. Peter en Ida boeren als 3e generatie op deze melkveehouderij. Ze hebben 3 kinderen en hun zoon Jelle heeft interesse het bedrijf voort te zetten.

In de loop der jaren zijn zij bewuster gaan boeren en hebben hun melkveehouderij zo ingericht, dat het voor mens en dier goed toeven is. Ze hebben aandacht voor natuur en milieu. Hun 60 melkkoeien zijn gehuisvest in een frisse stal, met een landschappelijke uitstraling. De koeien worden gemolken met een melkrobot en halen het voer uit een voorraad-voersysteem. De ‘Oarns Hoeve’ is zelfvoorzienend in hun manier van boeren. Er is voldoende grond om eigen ruwvoer te verbouwen en de vruchtbare mest van de koeien te benutten. De melk leveren zij aan Friesland Campina, een coöperatie van boeren. De familie Besten ziet het als voorrecht een kleine schakel te zijn in de wereldwijde voedselvoorziening.

Als boer vinden ze het belangrijk om zich te verbinden met andere mensen. Het project Salland Boert en Eet Bewust en het organiseren van Boerenpelgrimstochten dragen hieraan bij. Dit jaar, tijdens de Kunstfietsroute, bent u van harte welkom op hun boerderij.  
 

4. Landgoed Groot Zwaaftink
Landgoed Groot Zwaaftink

Landgoed Groot Zwaaftink |  Heetenseweg 26  |  8112 PZ Heeten
 
De eerste vermelding van deze rijksmonumentale boerderij dateert al van 1381. Het Landgoed telt 25 hectare aan weilanden en bossen, waarvan een klein deel gelegen is aan de overzijde van het Overijssels Kanaal. Dit werd in 1855 (met de hand) gegraven en doorkruist het landgoed. Het landgoed is al generaties in bezit van de familie Schoorlemmer. Duurzame instandhouding en het versterken van de natuurwaarden van het gebied zijn de doelstellingen van de familie. Landgoed Groot Zwaaftink is opengesteld voor het publiek en kent diverse wandelpaden.
.

5. De Grote Schaersberg
De Grote Schaersberg

De Grote Schaersberg   |  BRYNXZ Collections  |  Anko en Wouter  | Schaarsweg 12-14 | 8112 PT Nieuw Heeten

Landgoed De Grote Schaersberg is een oorspronkelijke boerderij uit 1774 die circa 15 jaar geleden geheel nieuwgebouwd is. In het grote achterhuis is Brynxz Collections gevestigd: een groothandel in decoratief aardewerk die levert aan woonwinkels en de betere bloemist.  
Naast de boerderij staat nog een originele kapschuur en het geheel is ingepast in een sfeervolle omgeving 300 m van de openbare weg. De tuinen zijn schitterend aangelegd en herbergen veel verschillende planten waaronder oude bomen.
Anko en Wouter: “Wij wonen er sinds augustus 2017 met heel veel plezier en willen dit graag tijdens de kunstroute met u delen. De tuinen zullen opengesteld zijn en ingevuld met verschillende zitjes en versnaperingen. Wees welkom!”
 

'Kunst van Hier tot Ginder'