Okkenbroek: The Movie
Activiteiten
Kunst & straattheater
Kunst van hier tot Ginder steunen?
Voorgaande jaren...
Een schitterende fietstocht door het buitengebied van Deventer!
Start in Okkenbroek of op een ander punt van de route
09 & 10 juni 2018 | 15e editie Kunstfietsroute
Lekker fietsen en tegelijkertijd genieten van kunst & theater!

educatiePROJECT 2018

Workshop kinderen | Maak je eigen bloemlint

In de 17e eeuw schilderden kunstenaars bloemen uit alle landen over de wereld bij elkaar in één boeket. Ook waren het bloemen uit alle seizoenen samen. Dat kan in het echt natuurlijk nooit. De kunstenaars maakten er een prachtige compositie van! 
Er bestaan zo veel verschillende bloemen! Kijk goed om je heen als je fietst en pluk onderweg 1 of twee bloemen om mee te nemen naar de Grote Schaersberg. Daar is een vaas om ze in te zetten én is er materiaal om zelf een bloemenlint te maken. Je kunt met één soort bloem werken maar natuurlijk mag je ook allemaal verschillende soorten gebruiken! En je maakt nét als de 17e eeuwse kunstenaar je eigen compositie! 
 
?Josien ten Dijk is kunstenaar en geeft daarnaast schilder- en tekencursussen, trainingen en workshops voor volwassenen en kinderen. http://www.ateliergieterijstraat53.nl/

Ieder jaar is er een educatieproject tijdens Kunst van hier tot Ginder.
Wilt u, uw school of klas hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.


Voorgaande jaren

In 2016 was er een workshop voor kinderen "De Bouwheld van het Linderveld"
Jojanneke Dekens en Heidi Bouwman nodigden kinderen (en hun begeleiders) uit om op locatie als een echte architect een nieuwe invulling te bedenken voor het Linderveld, dat achter het ‘architectenbureau’ ligt.

Voor het Linderveld zijn nogal wat plannen geweest, maar nooit met goedkeuring van de omwonenden. En wie kunnen er betere plannen bedenken dan de kinderen die er in de buurt wonen? Zelfstandig kunnen de kinderen aan de slag in het ‘architectenbureau’. Ze ontwerpen in woord en beeld een bouwplan dat in een maquette van het Linderveld wordt geplaatst.
Heidi Bouwman is docent beeldende kunst en vormgeving in het voortgezet onderwijs, grafisch ontwerper, beeldend kunstenaar, ondernemer en
geeft workshops in haar atelier of op locatie.
Jojanneke Dekens is conceptueel kunstenaar en BIK-docent (Beroepskunstenaar In de Klas). Ze ontwerpt en geeft kunstbeschouwings- en
kunstworkshops op basisscholen alsook in het Kunstenlab als museumdocent.

In 2015 was er een workshop voor kinderen 'Het Takkenmonster'.
In de keuken van de houtwerkplaats (ergens op de route) konden kinderen zelf aan de slag om met ingrediënten een maaltijd te maken voor het monster.
’s Avonds als het donker werd at hij al het eten op, waardoor hij elke ochtend gegroeid was.
Op de websites van Femke de Bruijn en Jojanneke Dekens  kun je bekijken wat hij at en hoe groot hij daarvan werd!

Femke en Jojanneke zijn afgestudeerde BIK’ers en hebben tijdens hun studie, maar ook daarbuiten en daarna meerdere workshops voor kinderen bedacht, georganiseerd en gehouden. Het Takkenmonster was hun eerste samenwerking.

In 2014 kon je een bijzonder verblijf maken voor je favoriete vogel onder leiding van Heleen Simons.

Chantal de Wolde maakte in 2013 samen met de kinderen kunstzinnige boerderijdieren.

Kinderen van 4 tot 12 jaar konden in 2012 een enorme schaduwtekening voor koeien maken in een stal onder leiding van Roos van Haaften.

De workshop 'Mail Art' was te volgen in 2011, dit project waar ook volwassenen aan deel konden nemen werd opgezet door Floor Coolsma.

'Kunst van Hier tot Ginder'